Wednesday, May 25, 2011

Aku Pernah Berada di Sini

Sebelum aku pulang ke kampung halaman iaitu Bandar Baru Bangi pada petang 26hb Mei ini, aku ingin perkenalkan diri aku dulu. Mungkin ada yang tak kenal aku lagi. Jadi, sini korang akan tahu aku siapa.

Nama aku Shahridzal Aizat bin Shahrum.

Lahir pada tarikh sama tsunami melanda teruk, tapi pada tahun 1989.

Tinggi aku sekadar cukup tangan aku menyentuh kipas di DPP Perwaja. Kalau tinggi sangat, boleh terputus tangan aku ni menggeliat bila bangun pagi.

Berat aku berubah-ubah. Kadang-kadang seberat 6 guni beras, kadang-kadang tambah 2 kilogram lagi, kadang-kadang tolak 2 kilogram pula.

Nombor matrik aku 129892. Mengambil jurusan Sains Pemutusan dengan Pujian. Menginap di DPP Perwaja. Pelajar semester terakhir, iaitu semester 6.

~
~

(Dan, timbul beberapa persoalan yang bermain di fikiran pembaca.)

" Awak ni hensem tak? "

- Kau tengok sendiri la gambar aku kat Facebook tu. Cari nama aku.

" Kau duduk Perwaja. Budak Palapes ke? "

- Tak, aku tak suka makan kek lapis. Aku duk Perwaja dari sem 2. Sebelum tu duk DPP MISC masa sem 1.

" Pointer awak ok? "

- Kau nak sumbangkan sedikit pointer kau kat aku ke?

" Hobi kau? "

- Main gitar dan bass, online, tengok movie.

" Main sukan apa? "

- Aku saja-saja main. Tak mewakili pasukan. Futsal, bola tampar, bowling.

" Kalau saya nak belanja, awak suka makan apa "

- Kalau kau boleh belanja aku nasi ayam dengan milo ais, konfem aku menangis bersyukur.

" Rajin clubbing tak? "

- Clubbing?

" Maksud saya, aktif dalam club atau persatuan tak? "

- Kau cakap biar betul bahasa tu. Aku luku kang. Aku aktif dengan kelab QUSAC, Kelab Motor Perwaja (sekarang Kelab Permotoran BSN). Jawatan aku tak perlu la korang tahu. Sebab takde pun. Lagi satu, aku main music dengan band aku, Rockestra.Dorang ni gempak. Silalah sokong mereka.

" Apa yang buat kau unik kat UUM ni? "

- Aku tahu takde orang yang lebih comel macam aku.

" (-.-') "

- Main-main jela. Kau pernah nampak kereta ala-ala kancil warna hijau dan steering belah kiri tu? Nombor plate BFH 5522. Haa, tu kereta aku. Lepas ni jangan korang rindu-rindu lak tak nampak kereta tu lalu-lalang dalam UUM ni.

" Member-member rapat kau siapa? "

- Kalau kau tak kenal, tak kisah la. Dorang ni tiada penggantinya. The best, the coolest, and the craziest bunch of guys and girls that I've met. Nasib baik aku takde nombor ambulans hospital bahagia.

" Awak dah ada girlfriend ke? "

- Lisa Surihani

" Haha. Kelakar la awak ni. So, awak ni single lagi ye? "

- Betul la aku cakap tadi. Girlfriend aku macam Lisa Surihani. Bukan Lisa yang betul tu. Kawan-kawan panggil dia Lisa Bizmath @ Lisa Surirumah.

" Bila kau blah nanti, apa yang kau terkenangkan dalam UUM ni? "

- Susah aku nak ceritakan. Tapi aku ringkaskan je. Setiap detik bersama kawan-kawan aku di sini. Semuanya special bagi aku.

" Ang 3 taun dah duk sini, boleh cakap Kedah dak? "

- Ang perlekeh aku ka? Tabuh pungkuq ang satg baru tau.

" Awak rindu tak hidup di UUM ni nanti? "

- Gila ke tak rindu? Aku takut aku menangis je saat aku keluar dari gate UUM ni nanti. Banyak kenangan best dan tak boleh dilupakan.

" Ada apa-apa pesanan terakhir? "

- Aku nak pesan burger daging cheese satu........ Okay, main-main je.

PESANAN TERAKHIR:

Kepada rakan-rakan Sains Pemutusan, semoga berjaya mengharungi praktikal nanti. Kalau ada yang terasa dengan aku, minta maaf la. Kalau ada yang pernah sekelas dengan aku, jangan rindu-rindu kelibat aku dalam kelas ye. Jumpa lagi bila nak hantar report praktikal.

Kepada junior-junior di DPP Perwaja, semoga korang teruskan perjuangan dan capai impian masing-masing. Kalau ada yang terasa dengan aku sebelum ni, tergurau kasar, terkasar bahasa, aku minta maaf. Terus mengharumkan nama Perwaja, DPP Terbaik.

Kepada junior-junior QUSAC, belajar rajin-rajin dan teruskan perjuangan. Jangan stress sangat sebab fakulti kita memang susah subjeknya. Enjoy your studies, jangan biarkan ia membebankan anda.

Dan akhir sekali, Buat kawan-kawanku, yang rapat dan selalu berada dengan aku sejak sem 1, aku nak mintak maaf jika sepanjang perkenalan kita aku ada buat salah dan silap. Aku manusia yang lemah juga. Jika ada yang terguris hati, maafkan aku sebab aku tak pernah terniat buat camtu. Terima kasih sebab buat hidup di UUM ni satu yang bermakna, seronok. dan tak terganti nilainya. You guys are the best.

Love you all.



The Ladies of Biz Math

Bakal Saintis











Pranksters




























Nostalgia Sem 1
















Serbu kuala Perlis

Sem 4 BBQ

Ramai-ramai pakai smart














Band Rockestra

Metakustika

Qusac Family

KLK Pancaragam

Sukarelawan Banjir

BBQ Sem 6

Geng Melompat

Nanolensa punya geng

BSN Motoring Club



- THANKS FOR THE MEMORIES -

5 comments:

  1. yeay...ade 3 pic ak...huhuhu..
    oke2...thanx gak jord... im sure we'll meet again...huhu.. ;D

    ReplyDelete
  2. Sekarang takde dah DPP Perwaja huhu

    ReplyDelete