Saturday, May 21, 2011

Breakfast

Perasaan seronok bila pagi-pagi buta dah bangun, ataupun tak tidur lagi, dan pergi mencari makan. Pukul 5 adalah waktu afdhal untuk memulakan pencarian sarapan. Aroma wangi nasi lemak Kampung Darat bermain dalam minda, kelazatan ayam goreng membuai nafsu pemakanan yang liar, kemasyukan milo ais menusuk kalbu walaupun sekadar bayangan sejenak.

Itulah yang menyebabkan segelintir pelajar-pelajar di Sintok ini sanggup berjaga malam dan menunggu tibanya waktu pagi untuk menjamahi keenakan sarapan pagi masakan orang Melayu ini. Kaum Melayu, Cina, malah India sekali, turut berpusur mengejar destinasi itu. Kerana di situlah definisi makanan dapat menyatukan kepelbagaian kaum negara kita.

Sarapan orang kita


Masalahnya, pagi tadi tak buka pun kedai nasi lemak tu. Hampeh! Ptuih! Sialan! Spoil je mood aku pagi-pagi camni. Tak pasal-pasal makan roti canai kat Seven Star je.

Okay, gua nak tidur lak. Hati panas ni derr.. PANAS!!!

ZzzZzZzzzZzzz...

2 comments:

  1. nasi lemak . nasi lemak ayam , nasi lemak ikan bilis :D

    ReplyDelete